Groep 3/4

H 2 3 1

Juf Monica Deden en juf Sonja Stegenga zijn de leerkrachten van groep 3/4. Juf Sonja op maandag, donderdag en vrijdag. Juf Monica op dinsdag en woensdag.

IMG 22001

Juf Annet heeft het eerste halfjaar van het schooljaar programmeerlessen gegeven. 

Nu zijn we bezig om de geleerde vaardigheden te onderhouden. De kinderen programmeren de blue-bot op zo'n manier dat hij bij het goede antwoord komt. Zo oefenen we, naast het programmeren, ook nog eens de splitsingen tot 10, de tafel van 3 en het samenwerken. 

De kinderen zijn echt heel enthousiast over de blue-bot. 

IMG 21241

We zijn volop bezig met bewegend leren. Door middel van estafettevormen of opdrachten op het plein oefenen de kinderen verschillende vaardigheden. 

Estafette: Welk team heeft als eerste de tafel van 10 uitgeschreven? Of welke team heeft als eerst 10 woordjes met de f gemaakt. 

Andere opdrachten: Ga in je boek op zoek naar woorden horend bij de spellingscategorie eeuw/ieuw, langermaakwoord op -d of een verkleinwoord. Of bedenk met je maatje een som waarbij het antwoord 4, 5 of 6 is. 

De kinderen zijn fanatiek en leerzaam bezig. 

IMG 21191

We zijn in de klas volop bezig met het automatiseren en memoriseren van verschillende rekensommen. Dit wil zeggen dat het kind uiteindelijk een klein deel van zijn geheugen nodig heeft om een som op te lossen. Dat hij er nauwelijks nog over na hoeft te denken, een automatisme. 

Groep 3 is bezig met splitsingen tot 10 en de erbij- en eraf sommen tot 10.

In groep 4 zijn we bezig met de erbij- en eraf sommen over de 10 (7 + 6 of 14 - 8) en de tafels van 1, 2, 5, 10. Later komen die van 3 en 4 er nog bij. 

De kinderen doen dit door middel van het spelen van spelletjes, het spelen van een spel duurt ongeveer 10 min. 

excursie museum Joure

IMG 1217

Tijdens de Kinderboekenweek hebben we een bezoek gebracht aan de bibliotheek. Daar vertelde een heks ons een spannend verhaal. 

IMG 1164

Tijdens de Kinderboekenweek kwam juf Saskia tekenlessen geven passend bij het thema 'Gruwelijk eng.'

De kinderen hebben in tweetallen prachtige kunstwerken gemaakt. Het was super leuk om te doen. 

22279488 1969985999891464 3719398801910863997 n

Dit schooljaar zijn we gestart met Lijn 3. De kinderen en de leerkrachten vinden het leuk om met het aantrekkelijke materiaal te werken.
Na een gezamenlijke instructie met gebruik van een leuk filmpje op het Digibord gaan de kinderen zelfstandig of met een maatje aan de slag met: het werkboek, lees/kijkboek, iPad, computer, letter magneetdoos, touchscreen bord, leeshoek.... niemand hoeft zich te vervelen!
De leerkrachten merkten dat alle kinderen betrokken aan het werk zijn en al heel veel nieuwe letters geleerd hebben! Ze hebben er lol in en daar gaat het om!

IMG 11261

De eerste weken zijn voorbij gevlogen. Tijdens de Gouden weken zijn we volop bezig geweest met groepsvormende activiteiten. Zo hebben we samenwerkingsspelletjes en opdrachten gedaan, hebben we met elkaar gesproken over wat wij belangrijk vinden in onze klas en een picknick met de hele school. Ook leren we elkaar nog beter kennen door de inhoud en de presentatie van de Kei-tas.